Hur man tar sig dit till Cinque Terre
Le Cinque Terre.org

HUR MAN TAR SIG DIT TILL CINQUE TERRE

Man kan nå Cinque Terre med tåg eller bil. Att använda tåg rekommenderas starkt. Området har en bra tågservice. Dessutom är det väldigt svårt att hitta parkering under sommaren, eftersom man måste vara bofast i byarna för att tillåtas inträde med bil.
MED BIL
Huvudvägen A-12 (autostrada) Genova – Livorno. Ta avfarten Carrodano-Levanto om du vill börja ditt besök i Cinque Terre i Monterosso. Följ sedan skyltarna till Levanto eller till Cinque Terre. Vägen till Manarola är väldigt smal och har många kurvor.
Ta avfarten La Spezia-S.Stefano Magra om du vill börja ditt besök i Riomaggiore, 14 km från centrum. Följ vägskyltarna till Cinque Terre. Vägen till Riomaggiore är enkel och det finns vissa möjligheter att hitta parkering. Vägen som leder vidare till Manarola blir smal.
I Monterosso och Riomaggiore finns det möjligheter att parkera, för en viss avgift, men parkeringsplatserna är oftast fulla på sommaren.
Taxiservice finns tillgänglig i Monterosso, Vernazza och Manarola.

MED TÅG
Vid ankomst från norra eller södra Italien, så är huvudstationen La Spezia. Från den här tågstationen kan man ta ett lokalt (“regionale”) tåg, som stannar i Cinque Terres alla byar. Vissa av tågen från La Spezia stannar inte i Cinque Terres alla byar, utan endast i Monterosso. Biljetter går att köpa direkt på tågstationen. Man kan köpa dem vid biljettluckorna, eller använda en självbetjänad biljettautomat.
Cinque Terres dagskort rekommenderas starkt för att resa runt i hela området under en dag. Kortet går ut vid midnatt. Kom ihåg att stämpla det i en av de gula automaterna på tågstationen innan din avfärd.
NÄRBELÄGNA FLYGFÄLT
Genova, Pisa, Florens.Solnedgång i Cinque Terre
Solnedgång i Cinque Terre