Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia, Riomaggiore

Stränder

Cinque Terre är ett av Medelhavets renaste områden. Det består av fem byar, alla byggda med stensporrar i små bäckar, med tusentals kilometer av torrlagda stenmurar på en 800 mil lång, stenig kust, belägen mellan två uddar. Tack vare dess historia och geografiska läge, så har Cinque Terre inte behövt genomgå någon kraftig expansion. Områdets typiska vingårdar har bidragit till att skapa ett unikt landskap med torrlagda stenmurar, ringlande stigar och förtjusande stränder mellan klippor och klara vatten.

Cinque Terre stränder
Cinque Terre stränder


Att besöka i Cinque Terre

Cinque Terre har mer att erbjuda än bara sitt hav: vackra promenadspår med otroliga vyer, kyrkor, gamla slott, oratorier, dykning, mat och förstklassiga viner. Området är en nationalpark, som skyddas av UNESCO sedan 1997. Det består av fem byar, på vars branta klippor hav och land möts: Riomaggiore, Corniglia, Manarola, Vernazza och Monterosso.

Att besöka i Cinque Terre
Helgedomarna i Cinque Terre

Användbar information

Praktisk information för dem som besöker Cinque Terre: Cinque Terre-kort, hur man kommer dit, tågtider, busscheman, tidtabeller för båtar, var man kan parkera i Cinque Terre.

Cinque Terre Card
Cinque Terre Card

Hur man kommer till Cinque Terre