Le Cinque Terre.org

Het Fegina-Strand in Monterosso
Het Fegina-Strand in MonterossoCINQUE TERRE STRANDEN

De Cinque Terre hebben een grillig profiel langs de vijf mijl rotsachtige kustlijn die wordt omsloten door twee voorgebergten. Rotsen met uitzicht op zee, kleine baaien, baaien, ravijnen, stranden tussen kliffen creëren een uniek landschap met een kristalheldere zee.
Monterosso heeft het beroemdste strand, wuthzand en kiezels en de klassieke parasols en stoelen. Bij Corniglia en Riomaggiore is de kust grind en kiezels, terwijl in Vernazza en Manarola gladde rotsen zijn.
Het strand van Fegina in Monterosso ligt recht tegenover het treinstation. Gewoon langs de zee, over het kasteel, is het strand aan de voorkant van het oude dorp. In Vernazza is het mogelijk om te zwemmen in de kleine haven waar je je handdoek kunt leggen. Hetzelfde in Manarola, terwijl je in Corniglia bent en je het strand van Guvano kunt bereiken, terwijl je afdaalt naar de zee in een afwijking van het pad Corniglia-Vernazza. In Riomaggiore tenslotte, voorbij de tunnel van het station, dalen we af naar de haven en houden we links aan, komen we op het kiezelstrand.