De stranden

Cinque Terre is een van de Middellandse Zeegebieden die het minst is aangetast van heel Ligurië en de Tyrrheense kust. 8 Kilometer rotskust omsloten door twee steile hellingen, vijf rotsachtige dorpjes gebouwd op hoge rotsen, uitkijkend op vele kreken. Vanwege de geschiedenis en de ligging heeft Cinque Terre niet geleden onder massieve toeristische uitbreiding. De wijnbouw, typisch voor de regio, heeft bijgedragen aan het unieke landschap met haar kenmerkende natuurstenen muurtjes, heuvels die aflopen naar de kristalheldere zee, baaien en verrassende strandjes tussen de steile kliffen.

Cinque Terre beaches
Cinque Terre stranden

Cultureel erfgoed van Cinque Terre

Cinque Terre biedt meer dan alleen zee: wandeltochten door de omgeving, prachtige oude dorpscentra, boottochten, bezoekjes aan heiligdommen, een heerlijke keuken en de beste kwaliteit wijnen. Cinque Terre is een Nationaal Park en vanaf 1997 door UNESCO bestempeld als Werelderfgoed.

Cultureel erfgoed van Cinque Terre
De tempels van Cinque Terre

Bruikbare informatie

Praktische informatie voor degenen die de Cinque Terre bezoeken: Cinque Terre Card, hoe er te geraken, treintijden, bustijden, dienstregelingen van boten, waar te parkeren in de Cinque Terre.

Cinque Terre Card
Cinque Terre Card

Hoe kom je in Cinque Terre